Over Mij

In 2018 had ik een fulltime baan en een druk gezinsleven met 2 jonge kinderen. Sporten deed ik niet. Ik dacht dat ik genoeg beweging kreeg door mijn drukke bestaan. Tot een kleine val resulteerde in een rugtrauma. Helaas in mijn geval geen voorspoedig herstel. 2 jaar later kampte ik nog altijd met chronische pijnklachten. Alle mogelijk denkbare behandelingen en trajecten pakte ik aan. Door een langdurig multidisciplinair revalidatietraject nam mijn kracht wel toe. Maar mijn pijnklachten namen niet af. Wat mij toen vooral opviel was dat met toename van kracht, mijn bewegingsbereik afnam.  

Na dit traject wilde ik de ontwikkelde kracht graag behouden en verder laten groeien. Dus ging ik naast fitness op zoek naar een groepsles die voor mij haalbaar was. Vele teleurstellingen volgden. Tot een yoga docente mij wees op Essentrics. Ik zal nooit vergeten hoe ik na de eerste Essentrics les de sportschool uitliep. Vooral ontspannen en voldaan omdat ik de gehele les, op mijn manier, mee had kunnen doen. En dan de pijn. In plaats van heftiger leek deze minder. Vanaf dat moment nam ik 2 tot 3 maal per week deel aan een les. Een ontdekkingstocht waarbij ik beter in contact kwam met mijn lichaam. Ik leerde mijn grenzen beter herkennen en het lukte om deze, met kleine stappen, steeds meer te verschuiven. Ik kreeg meer controle over mijn pijnklachten en mijn kracht en bewegingsbereik namen beide toe.

Door de eerste lockdown vielen de lessen weg. Mijn pijnklachten namen weer toe. Ik besloot om zelf de opleiding te gaan volgen. Zodat ik deze manier van bewegen zelf kon integreren in mijn leven. Inmiddels ben ik gecertificeerd en verzorg ik zelf een aantal lessen per week. Essentrics heeft ervoor gezorgd dat ik anders ben gaan bewegen en mij bewuster ben van mijn houding. Het heeft mij geleerd hoe ik met stretchen en bewegen verlichting kan brengen. Mijn pijnklachten zijn niet weg. De schade aan mijn lichaam is niet weg te poetsen. Wel heb ik dankzij Essentrics minder pijn en meer controle over de pijn.

Inmiddels werk ik weer. Ik ben teamleider bij een sportcentrum en geef daarnaast een aantal Essentrics lessen per week. Want met Essentrics kan en wil ik nooit meer stoppen.

Wil jij weer in beweging komen of je huidige sportprestaties naar een hoger niveau brengen, neem dan contact met mij op voor een proefles.

Maaike