Onno (71 Jaar)

Ik ben eigenlijk pas na mijn pensioen begonnen met sporten. Na veertig jaar bureaustoel zat er nog maar weinig ruimte in mijn bewegingsapparaat. De essentricslessen en goede begeleiding van Maaike hebben daar langzaam maar zeker verbetering in gebracht.

Ik heb nu meer ruimte in mijn gewrichten waardoor de bovenste keukenkastjes en de autogordel weer goed bereikbaar zijn geworden, om maar een paar dingen te noemen waardoor ik dagelijks merk dat het helpt. Dat is echt de moeite waard!


Ria (62 jaar)

Sinds de start in 2022 doe ik twee keer per week aan Essentrics bij Maaike, bij sportschool MyHealth Club in Heerhugowaard. Het doet mij heel goed!

Mijn lichaam was wat strammer geworden: het bukken, op de grond gaan zitten en weer opstaan ging wat moeizamer (heel lastig als je werkt met jonge kinderen). En ik had wat vervelende pijntjes aan bekken, heup en knie waardoor ik minder goed kon lopen en pijn had bij het zitten. Geschreven in de verleden tijd! Want mijn lijf beweegt weer heerlijk soepel en is pijnvrij! En dat is zeker te danken aan de Essentrics lessen.

De lessen zijn inspannend én ontspannend, vooral gericht op flexibiliteit maar óók op kracht. De muziek is prettig. Maaike heeft een fijne stem, doet de bewegingen duidelijk voor en staat altijd open voor eventuele vragen na de les. Dankjewel Maaike, jouw Essentrics lessen maken mijn lijf blij!


Tobias (15 jaar)

De afgelopen tijd ben ik van 1.70 naar 1.92 meter gegroeid. Deze snelle groei zorgde voor klachten aan mijn schouders en benen. Essentrics heeft me hierbij enorm geholpen. Mijn spieren zijn sterker en leniger geworden door de oefeningen. Een goed voorbeeld is dat mijn hamstrings erg kort waren. Door Essentrics kan ik nu steeds verder met mijn handen naar de grond komen.


Rab (45 jaar)

Al meer dan 15 jaar heb ik rugproblemen. Na talloze behandelingen en zelfs een ingrijpende operatie waarbij twee wervels werden samengevoegd, bleef ik worstelen met pijn in mijn onderrug en been.

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik in aanraking met Essentrics, dankzij mijn partner. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag hoeveel sterker zij werd en hoeveel haar pijn verminderde door Essentrics. Ik besloot deel te nemen aan de lessen en tot mijn verbazing voelde ik al na de eerste sessie een verschil. Er leek meer bewegingsruimte te zijn in mijn lichaam en het allerbelangrijkste was de afname van pijn.

Tegenwoordig behoort een wekelijkse les bij Maaike tot mijn routine. Essentrics heeft mijn belastbaarheid aanzienlijk vergroot en mijn pijn aanzienlijk verminderd. De lessen zijn verrassend toegankelijk en Maaike begeleidt je om je eigen grenzen te respecteren. De positieve energie tijdens de lessen werkt aanstekelijk en ik sta er elke keer weer versteld van hoe goed ik me voel na afloop.

Ik kan Essentrics ten zeerste aanbevelen aan alle sporters die soortgelijke uitdagingen ervaren. Het heeft mijn leven echt veranderd en ik ben ervan overtuigd dat het ook voor anderen een positieve invloed kan hebben. Ga ervoor!


Willeke (54 jaar)

In september twee jaar geleden ben ik met Essentrics in aanraking gekomen omdat Maaike, toen in opleiding, lessen wilde doornemen en uitproberen. We bleven enthousiast en de workouts bleken heel erg fijn, en een positieve uitwerking te hebben op zoveel! Zelfs handen, voeten en daarin alle spieren en gewrichten, alles wordt aangesproken. 

Voor mij was het fijn om veel verlichting en ruimte in heup en onderrug te krijgen. Je merkt verder ook dat je flexibeler wordt en meer kracht en balans krijgt. Natuurlijk helpen deze oefeningen je ook om een strakker lijf te krijgen. Buik, billen, benen, bovenarmen. 

Na een uurtje met elkaar ben je ook weer enorm opgevrolijkt mocht je in een dipje zitten, omdat de muziek en het enthousiasme waarmee Maaike de les geeft daar wel voor zorgen.

Zij legt uit waarom bepaalde oefeningen goed voor je zijn en wat alles met je spieren en gewrichten doet. Bovendien helpt ze je altijd mee met zoeken naar wat je wel kan bij bepaalde blessures zodat je altijd kan blijven bewegen.

Of je nou jong of oud bent, of er tussenin, Essentrics is voor iedereen!

Zelf wil ik er in ieder geval nog heel lang mee doorgaan!


Marjanne (72 jaar)

Essentrics is fijn; ik ben fan sinds het eerste uur!
Tijdens de lessen wordt telkens het hele lichaam, door wisselende oefeningen en op plezierige muziek, in beweging gebracht. Met voortdurend de duidelijke begeleiding en het goede voorbeeld van Maaike.
Nog regelmatig ben ik verrast over de ruimte en soepelheid (tot in vingers en tenen!) die ik via Essentrics heb teruggekregen, in een lijf dat daarvóór stijf en door pijntjes geplaagd was. Ik heb het bewegingsplezier van lang geleden (in turnen en ballet) helemaal hervonden!
Essentricslessen blijken geliefd bij iedereen die ze probeert: een leuke mix van jong en oud, vrouw en man, is trouw aanwezig!


Martin (65 jaar)

Waarom ben ik blij met Essentrics? Ik ben geboren met een minder gezegend bewegingsapparaat. Ruim voor mijn 60ste had ik al 2 heupprotheses en was ik aan een stenose (vernauwing) in mijn rug geopereerd ten gevolge van artrose.

Mijn fysiotherapeut raadde me aan om krachttraining te gaan doen om mijn bekken- en rugspieren te versterken. Na een paar jaar dit op een sportschool gedaan te hebben, werd mijn chronische rugpijn iets minder maar het slechte lopen verbeterde niet.

Toen was daar Maaike met Essentrics. Gewoon proberen was het motto en niet de pijn opzoeken. Ik doe nu een half jaar 1 x per week mee en wat een resultaat!  Mijn rugpijn is nagenoeg weg en ik kan al een km lopen zonder stok. Dat belooft veel goeds voor de toekomst. Maaike bedankt !!!